tiistai 10. joulukuuta 2013

Blogihaasteen aloittaja: Mäkelänmäen koulu

Ensimmäisenä kynään tarttui Mäkelänmäen koulun väki Muuramesta. 

Antoisia lukuhetkiä! 


Kertokaa koulunne juhlaperinteistä ja teemapäivistä. Mikä toimii teillä?


Koulurauhan julistus, Itsenäisyyspäivän muistaminen, joulujuhla, kevätkohaus joka toinen vuosi, oppilaskunnan junailema ystävänpäivän juhla, jossa on huikea Talent-kisa sekä kevätjuhla. Näistä juhlista olemme erityisen ylpeitä Kevätkohauksesta ja Ystävänpäivätapahtumasta. 

Kevätkohauksessa koulun kaikki 700 oppilasta pääsevät esiintymään, kynnys on matala, mutta taso on osoittautunut korkeaksi. Se on koko kylän tapahtuma, jossa kerätään mm. rahaa kummikoululle Botswanaan. Ystävänpäivätapahtuman junailu jää valtaosin oppilaille. Päivän tapahtumiin kuuluu mm. useat toimintapisteet ja lopuksi on huikea Talent-show, jossa kaikki halukkaat pääsevät esittämään omat kykynsä. 



Parhaat vinkit työhyvinvoinnin edistämiseksi

Motto: Kehu kollega kerran kuussa!




Paras/luovin/kummallisin/jaettavin opetusvinkki

Koskemattomuuden säännöt koulussa kuin koulussa takaavat rauhallisemman ja turvallisemman työympäristön kaikille. Tähän sääntöön meidän koulussa kaikki oppilaat kuin koulun aikuisetkin sitoutuvat. Ohessa laitamme kuvalinkki lapsen näköisistä koskemattomuuden säännöistä muillekin kouluille vinkiksi.


Miten saisimme blogihaasteen käynnistymään hyvin?

Todellakin...meiltäkin tämä vain jäi, jäi ja jäi. Olimme kaikki samaa mieltä, että blogi on hyvä juttu, mutta asia unohtuu kiireen keskellä.   Niinpä on tärkeää jaksaa ja muistaa muistuttaa, muistuttaa ja muistuttaa. Niin meitäkin jaksettu muistuttaa. Kyllä se sieltä sitten lähtee.


BONUSKYSYMYS! Jokainen koulu keksii yhden kysymyksen seuraavalle haastetulle koululle.      

Haastamme JYSKÄN koulun Jyväskylästä!


Tiedämme, että teille tulisi vuosittain OKL:stä harjoittelijoita enemmän kuin voitte ottaa. Miten olette onnistuneet vuosi toisensa jälkeen houkutteleman heidät juuri teille?
      


Mäkelänmäen koulun väki toivottaa kaikille hyvää joulun aikaa!


1 kommentti:

  1. Kiitos Keski-Suomen Vuoden 2013 Alakoulu! Ja samoin hyvää joulun aikaa sinne kaikille!

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!